Contest Hidup Seorang BloggerContest SEO datang lagi, mudah sahaja iaitu dipenghujung contest blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata laluan  “HIDUP SEORANG BLOGGER” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM300 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM150 setiap seorang. 5 entri paling popular mengikut pilihan blogger akan menerima hadiah bernilai RM100 setiap seorang.

Denai Hati Hidup untuk Memberi

Syarat-syarat contest “HIDUP SEORANG BLOGGER”

  1. Terbuka kepada Blog 1 Dunia yang mempunyai blog samada berbahasa Melayu atau English yang mempunyai PR 2 dan keatas.
  2. Buat 2 entri wajib di blog ANDA dengan kata laluan “HIDUP SEORANG BLOGGER”. Kandungan entri adalah bebas dan kreatif serta jangan lupa backlink kepada Denaihati. Dua entri wajib mesti diterbitkan hanya pada 22/8 dan 29/8 sebelum jam 11.59pm.
  3. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest ”HIDUP SEORANG BLOGGER“.
  4. Contest hanya untuk blog sahaja, website forum dan website umum tidak diterima, seandainya bukan blog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 blog teratas dikira sebagai pemenang.
  5. Hanya blog yang berdaftar sahaja layak untuk ikut serta contest. Pendaftaran dibuka hingga 11.59pm, 21/8/2010.
  6. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Tarikh tamat : 6/9/2010

Keputusan : Pemenang akan diumumkan 2 minggu selepas tarikh tamat contest.

Sponsor : eQurban.com

Pertanyaan : Untuk mendapat update terkini contest sila subscribe, follow twitter dan follow facebook. Untuk bertanya terus melalui ruang komen, DM di twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru dan tolong Re TWEET ya.

Kepada yang nak beradu nasib, sila daftar di bahagian komen mengikut format ini:
Nama:
Blog:
Blog PR:
Senarai penuh peserta @ contest Hidup Seorang Blogger